Arctic Cat XC 450 en recension/test av Michael

En himla bra blogg om fyrhjulingar, ATV och QUAD samt off-road

Arctic Cat XC 450 en recension/test av Michael

19 oktober, 2012 ATV & UTV 1

Kriterierna jag hade när jag letade runt efter en ATV var att den skulle se sportig ut (inte se ut som en arbetsmaskin), ha fyrhjulsdrift, vara av ett välkänt märke och dessutom ha ett rimligt pris. Efter att ha läst tester och omdömen på nätet så fick jag upp ögonen för Arctic Cats XC 450i. Den här modellen är inte särskilt vanlig i Sverige men jag hade tur, för ATV Huset skulle precis få in en och efter en provkörning så var jag fast!


Nu när jag har varit ägare av en Arctic Cat XC 450i i sex veckor så kan jag lugnt säga att jag inte för en sekund ångrar mitt köp!

 

Jag använder den mestadels till att köra i skog och på grusväg men den är också behaglig att köra på landsväg och med en topphastighet på 95 km/h känner man sällan att man är ett hinder för övrig trafik. Det går också bra att ta med sig en passagerare, förutsatt att man inte är för storväxta så är det inga som helst problem. Ett tips är dock att ställa fjädringen bak till det hårdaste läget när man skjutsar.


I terrängen så tar man sig fram på ställen där bakhjulsdrivna quaddar har gett upp för längesen. Detta tack vare fyrhjulsdriften. I mitt tycke så räcker motorns kraft gott och väl till och det är sällan man behöver lägga i lågväxeln. Lerkörning är hur kul som helst och om man kör fast så får vinschen rycka in och göra en insats. Om körning i lera är det man främst ska ägna sig åt så finns det maskiner som lämpar sig bättre än den här. De fabriksmoterade hjulen är inte optimala för sådan aktivitet och stänkskärmarna hade kunnat vara lite effektivare på att skydda föraren från stänk.

 

Sammanfattningsvis så tycker jag att Actic Cat XC 450 är en perfekt allroundmaskin. Den tar sig fram mycket bra i skog, tack vare fyrhjulsdrift och lågväxel. Vill man ut och busköra på grusvägar så finns det gott om kraft i motorn för att göra det. Samtidigt ligger den fint på asfalt och man kan utan problem avverka många mil i den bekväma sadeln. Dessutom har den dragkrok och kan dra upp till 500 kg, för den som vill förena nytta med nöje och använda maskinen för att dra släp.”

/Michael

Ett svar

  1. […] Nu gör vi om förra årets sussén med kampanjpris på kvarvarande 2012 års maskiner. Du får en sprillans ny XC 450 för 59.900kr. Begränsat antal. Läs även testet här […]

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.