Arctic Cat Mudpro 1000

En himla bra blogg om fyrhjulingar, ATV och QUAD samt off-road

Arctic Cat Mudpro 1000

12 december, 2013 Arctic cat ATV & UTV Bild Bibliotek Uncategorized 0

Vi fick en beställningen av en Entreprenadfirma i Göteborg som håller på med bland annat snöskottning under vintern och behövde en maskin som klarar riktigt tuffa tag. De hade fått upp ögonen för Arctic Cats modellprogram och fann i Arctic Cat Mudpro 1000i LTD precis vad dom sökte. Med en 1000 kubik råstark V-Twin Motor, enorm markfrigång och extra stabilt, förlängt chassi förutom de vanliga funktionerna som in och urkopplingsbar fyrhjulsdrift och differentialspärr, automatisk växellåda med  hög, låg och backväxel, samt styrservo. Styrservon var en avgörande punkt varför de valde just Arctic Cat. Eftersom de även jobbar mycket i skogen med sina hydrauliska timmervagnar från Avesta Vagnen som har egen drivning på hjulen och driver på fyrhjulingen behöver man inte ha igång fyrhjulingen vid transport i skogen och sparar således bensin. Tack vare att Arctic Cats elservo fungerar bara man har tändningen på utan att starta motorn så kan de alltså enkelt manövrera maskinen i skogen utan att dra onödigt mycket bränsle. Att tänka på när man använder servon utan att fyrhjulingen är igång är att man bör använda sig av ett extra batteri kit så att man inte tar slut på fyrhjulingens startbatteri.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.