Snöplogs Guide ATV, Allt du alltid undrat över som du inte kommer få reda på någon annanstans!

En himla bra blogg om fyrhjulingar, ATV och QUAD samt off-road

Snöplogs Guide ATV, Allt du alltid undrat över som du inte kommer få reda på någon annanstans!

15 september, 2014 ATV Tillbehör Uncategorized 0

Oavsett om du har behov av att skotta uppfarten hemma på gården eller driver en entreprenadfirma som har hand om snöskottning på parkeringsplatser eller gångbanor så finns det ett plogpaket som fungerar för dig.

Det finns många olika utförande och funktioner på dagens plogpaket och i denna guide skall vi försöka bena ut de olika begreppen och funktionera för att du skall kunna välja det plogpaket som passar dig och dina behov.

Har du några ytterligare frågor som du inte får svar på i denna guide är du alltid välkommen att kontakta oss på tillbehor@atvhuset.se eller 031-7739910 så hjälper vi dig på vägen!

Infästning / Montering av Plogen

De flesta plogarna är uppbyggda på samma sätt, det som skiljer mellan de olika modellerna är hur de fästs på din fyrhjuling. Det finns tre typer av fästen. Frontmonterat, centermonterat och dragkroksmonterat.

De populäraste alternativen är front och centermonterad.

Frontmonterat Plogpaket: Ett fäste monteras i fronten på din ATV strax under eller i anslutning till där din vinsch sitter. Har du ingen vinsch på din ATV så går plogfästet oftast att montera ändå och det finns andra sätt att lyfta ett plogpaket som du kan läsa mer om längre ner. Oftast låter man plogfästet sitta monterat på fyrhjulingen året runt. Plogramen fästs sedan i plogfästet med två sprintar och sedan fästs lyftanordningen i plogen. Frontmonterade plogfästen finns till senare/nyare årsmodeller av fyrhjulingar med 500 kubik eller mer.

Fördelarna med ett frontmonterat plogpaket är att av och påkoppling av plogen går mycket enkelt, plogramen fäst med två sprintar i plogfästet som sitter monterat i fronten på maskinen och sedan kopplas vinschkroken eller lyftanordningen fast och så är det klart. Du behöver aldrig ner på knä och fästa sprintarna till plogen under fyrhjulingen.  Med ett frontmonterat plogpaket får du också mycket högre lyftkapacitet på plogen och högre markfrigång, detta är speciellt bra om du tänkt komplettera din Plog med en skop påbyggnadssats och använda din ATV som en frontlastare.

Nackdelarna med ett frontmonterat plogpaket är att tyngden på plogen centreras till fronten på din ATV vilket kan få framfjädringen att niga, detta kan avhjälpas genom att montera mellanlägg till fjädrarna eller genom att montera styvare fjädrar fram.


Frontmonterat
+ Enkelt att ansluta plogen
+ Plogen har bra markfrigång i upphissat läge
– Framtung maskin, eftersom all vikt sitter i fronten blir den framtung och lite mer tyngre att styra. Går dock att justera med hårdare fjäder eller stötdämpar mellanlägg.

Centermonterat Plogpaket: Ett fäste monteras mitt under din fyrhjuling i höjd med fotplattorna, oftast rakt under eller strax framför där motorn sitter. Fästet monteras antingen i befintliga fästen på din ATV eller med de medföljande U-klammorna runt rör-ramen. Oftast låter man fästet sitta kvar på fyrhjulingen året runt. Plogramen fästs sedan i plogfästet med två sprintar och sedan fäster man lyftanordningen i plogbladet.

Fördelarna med ett centermonterat plogpaket är att vikten på plogpaketet fördelas jämnare över hela fyrhjulingen och du får större påskjutskraft och med tyngd på bakhjulen. Ett centermonterat plogpaket är också mer vridstyvt än ett frontmonterat plogpaket tack vare den längre plogramen.

Nackdelarna med det centermonterade plogfästet är att av och påtagningen av plogen är lite jobbigare då du måste ner på knä vid sidan av maskinen för att lossa och fästa plogsprintarna som håller pplogen i plogfästet. Om man normalt inte monterar av och på plogen så ofta under vintern är detta sällan något problem och efter att man gjort monteringen några gånger så går även detta sätt ganska snabbt. Frigången på fyrhjulingen blir även något sämre eftersom plogramen kommer ta i under maskinen efter att man lyfter plogen en bit. Plogar man gården hemma så behöver man oftast inte speciellt mycket frigång på plogen utan klarar sig med de ca 20-30cm frigång som ett centermonterat plogpaket oftast får.

Centermonterat
+ När du plogar får du jämnare belastning på alla hjulen, eftersom kraften är mer centrerad under din ATV. Med andra ord bättre fäste även på bakhjulen.

+Fästen finns till alla märken och modeller

+Stabilare och mer vridsty konstruktion än fronmonterade plogar

– Lite mer komplicerat att ansluta plogen eftersom den skall fästas under maskinen, du får lägga dig ner på marken. Men normalt tar man inte av och på plogen så ofta när det snöar. Monteringen tar endast ett par minuter när du väl har gjort det ett par gånger.

– markfrigången blir något försämrad och plogen kan inte lyftas lika högt eftersom plogramen tar i under fyrhjulingen. Normal frigång på plogen är ca 20-30cm beroende på maskin.

Dragkroksmonterat plogpaket: Plogen har en lång dragstång som går under maskinen hela vägen bak till dragkulan där en kulhandske fäst på fyrhjulingens dragkrok. Ett fäste monteras sedan i fronten på fyrhjulingen som stabiliserar plogen i sidled. För att koppla av och på plogen så lossas kulhansdken från dragkulan och en sprint lossas i fronten på fyrhjulingen.

Fördelarna med ett dragkroksmonterat plogpaket är att viktfördelningen är mycket jämn över hela fyrhjulingen och plogen får mycket bra påskjutskraft. Detta plogsystem är också mycket stabilt och vridstyvt.

Nackdelarna med ett dragkroksmonterat plogpaket är att monteringen inte är lika enkel som det låter då det dels kopplas på dragkulan bak samt i ett fäste i fronten  och fästet som sitter i fronten på fyrjulingen finns endast modellanpassat til lett fåtal märken. De dragkroksmonterade plogpaketen är också oftast dyrare än alla andra plogsystem.


Dragkroksmonterat
+ Kraften fördelas till dragkroken, man får en känsla att maskinen skjuter på.
– Fungerar dåligt om du har stora hjul monterat
– Finns bara till ett begränsat utbud av maskiner.

Koniskt eller rakt plogblad.

Att tänka på när du väljer mellan ett rakskuret eller ett koniskt plogpaket är på vilka ytor du skall ploga med din fyrhjuling.

Ett rakt plogblad är det vanligaste och fungerar bra för nästan alla som skall ploga med sin ATV. Det populäraste snöbladet vi säljer till fyrhjulingar med fyrhjulsdrift och 500 kubik eller mer är det 152cm breda, raka plogbladet. Har du en mindre ATV kan ett smalare plogblad vara att föredra då det blir enklare för fyrhjulingen att orka att trycka framför sig, de raka plogbladen finns i bredder fån 107-152cm

Det vanligaste plogbladet är ett rakt plogblad på ca 150cm. Detta funkar bra på småvägar, gårdsplaner och de flesta andra platser.

Ett koniskt plogblad är konstruerat så att den rullar eller skjuter undan snö bättre. Kör du och plogar en lång väg så har det koniska bladet lättare att kasta ut snö i dikeskanten. Är det stora ytor som skall plogas där du kan hålla lite högre fart i plogningen är ett koniskt plogblad att föredra. Koniska snöblad finns oftast i bredare varianter om ca 140-150cm och passar bättre för fyrhjulingar med 500 kubiks motor eller mer och fyrhjulsdrift.

Bredd på plogblad

Det finns ett antal olika bredder på snöplogar som lämpar sig för olika användningsområden. Nedan följer en generell guide:

Plogblad ca 183cm breda – Används huvudsakligen på UTV / UTX / Side By Side. Ett 183cm brett plogblad blir ca 160cm brett vid full snedställning.

Plogblad ca 150cm breda – ATV/Fyrhjuling på ca 500cc och uppåt med fyrhjulsdrift. Plogbladen på 152cm är det vanligaste plogbladet vi säljer till normalstora fyrhjulingar. Ett 152cm brett plogblad täcker oftast hela fyrhjulingens bredd även när plogbladet är vinklat. Ett 152 cm brett plogblad blir ca 135-140cm brett vid max snedställning.

Plogblad ca 140cm breda– ATV/Fyrhjuling på ca 300-400cc och fyrhjulsdrift. Lagom bredd till de flesta mediumstora fyrhjulingar. Kan också vara en bra bredd om man har begränsat med plats där man plogar eller förvarar fyrhjulingen. Ett 152 cm brett plogblad blir ca 125-130cm brett vid max snedställning.

Plogblad ca 120-130cm breda– ATV/Fyrhjulingar med en mindre kubikstorlek eller där utrymmet är begränsat. Täcker oftast precis fyrhjulingens bredd när det är ställt rakt fram. Ett 152 cm brett plogblad blir ca 110-120cm brett vid max snedställning.

Lyfta Plogen

Det finns tre alternativ att lyfta en plog på, Ploglyft, Vinsch och Manuell lyft. På dagens fyrhjulingar sitter det oftast en vinsch monterad i fronten på maskinen från fabriken, har man en vinsch monterad i fronten använder man nästa alltid denna till att lyfta och sänka plogen. Saknar din ATV en frontmonterad vinsch kan man antingen köpa en sådan, den kan man ju även få användning av under sommaren och ett vinschpaket som fungerar bra till de flesta fyrhjulingar kostar oftast inte mer än ca 2795:- och uppåt komplett, eller så använder man sig av en elektrisk eller manuell ploglyft för att lyfta plogpaketet.

Lyfta plogen med Vinsch, eftersom det oftast sitter en vinsch i fronten på dagens fyrhjulingar är det smidigt att lyfta plogen med denna, att höjja plogen upp och ner sköts då enkelt från förarplatsen med ett tumtryck, du höjer plogen genom att vinscha in och sänker genom att vinscha ut.

Att tänka på när man höjjer och sänker plogen med vinschen är att vinschlinan blir kraftigt belastad eftersom linan ligger och trycker mot den undre vinschrullen i en stor vinkel vilket kan göra att vinschlinan går av då den utsätts för mycket stort tryck på en liten yta. För att avhjälpa detta kan man byta ut vinschrullarna mot en speciell vinschrulle för plogning, den ahr en större undre rulle vilket avlastar vinschlinan på en större yta. Har man en stålwire på sin vinsch kan det också vara idé att byta denna mot en nylonlina som klarar kraftigare vinklar utan att brytas, det finns också speciella ploglinor som är billigare än vanligare nylonlinor.

Linförare För Plog                               Nylonlina                                    Ploglina

Lyfta plogen med elektrisk Ploglyft, en elektrik ploglyft är en spiralmotor som är speciellt framtagen för att lyfta plogblad. Ploglyften fäst i fronten på plogramen och är ihopkopplad med fyrhjulingen med en spännrem som går till frontbumpern eller lastracket fram på fyrhjulingen. Ploglyften manövereras genom en knapp på styret.

Eftersom ploglyften är speciellt framtagen för att lyfta en plog så är detta det system som är absolut mest tåligt, detta system används ofta av entrepenadfirmor eller personer som plogar i lite större utsträckning som aldrig vill ha problem med att bli stillastående för att en vinschwire gått av eller liknande. Ploglyften är modellanpassad och finns endast till WARN och MOOSE plogar. Ploglyften fungerar inte tillsammans med Warn Elektronisk plogvinkling.

Ploglyft WARN

Manuell ploglyft, en manuell ploglyft fungerar genom att man har ett handtag vid sidan av fyrhjulingen som man drar i för att lyfta plogen, ploglyften drar då i ett band som man fäster i fronten av plogramen som kopplas ihop med fronten av fyrhjulingen och på så sätt lyfts plogen över marken. Detta sätt att lyfta plogen på är inte speciellt vanligt idag och finns bara för Moose och Cycle Country plogarna.

Manuell ploglyft, Kostar ca 2000:-, kontakta oss för mer info eller för att beställa.

Att tänka på!

Hastighet

När du plogar är det viktigt att du inte kör för fort. Du skall ligga omkring 10km/h. Kör du fortare är det risk att plogen blir krokig ifall du kör in i något. Plogbladet är fjäderbelastat vilket innebär att plogen kan vika sig framåt ifall den skulle fastna i exempelvis en sten eller ett brunnslock som sticker upp ur vägen. Plogen viker sig då framåt för att inte fastna och/eller skada fordon och plog.

Vinkla Plogen

Alla plogarna kan man justera vinklingen på genom att man manuellt vrider på plogbladet i uppfällt läge. Det kan vinklas åt höger, vänster och rakt fram. Till Warn kan ni köpa till en elmotor som gör jobbet åt dig. Då får du möjligheten vrida och vinkla plogbladet från styret via ett enkelt knapptryck. De flesta plogblad går att ställa manuellt i tre till fem lägen åt höger och vänster och att ställa bladet gör du med ett enkelt handgrepp när plogen ä lyft från marken.

Warn elektrisk plogvinkling, ställ bladet i sidled från förarplatsen med ett knapptryck. 

Skrapstål

I underkant av plogbladen har du ett skrapstål, det är denna del av plogen som ligger emot marken. Den skrapar av snön från marken. Eftersom den har kontakt med marken är detta en förbruknings detalj som efter några års plogande kan tänkas behövas bytas till en kostnad av ett par hundralappar. Tänk på att stålet kan vändas, vilket innebär att du inte behöver byta förrän båda sidor är slitna. Plogar du på ett ställe där du inte vill skada underlaget med repor som exempelvis gångar eller garageuppfarter med stenbeläggningar finns det utbytbara skrapstål i gummi och plast. Alla slitstål är anpassade för de olika plogmärkena då de har olika bredd mellan monteringshålen, det finns däremot modellanpassade skrapstål till alla vanliga plogmärken.

Glidskorna.

Glidskorna sitter i båda hörnen av plogen. Det är två stycken höj och sänkbara klossar som används i de tillfällen där underlaget är mycket ojämnt. Har du en grusväg där det är ojämnheter och plogen fastnar i allt som sticker upp. Då kan du ställa ned glidskorna så att plogen glider på dessa. Och du slipper problemet med plogen hakar fast i underlaget.

Övriga tillbehör

För att underlätta och göra din snöplogning mer effektiv finns det en mängd olika tillbehör att tillgå.

Snökedjor, i de fall där du har mycket backar eller isiga partier kan det vara en god idé att införskaffa snökedjor til ldin ATV för att kunna ploga på ett säkert sätt.

Snökedjor

Värmeprodukter, har du en större gård att ploga eller spenderar mycket tid på fyrhjulingen när det är kallt ute finns det flera värmeprodukter som gör jobbet behagligare. Hand och tumgasvärme från Symtec är storsäljare som är grymt skönt att ha när man använder fyrhjulingen vintertid!

Värmeprodukter

Sand/Saltspridare, Du kanske vill sanda eller salta området du plogar samtidigt som du plogar? Vi har sand och saltspridare som man drar efter fyrhjulingen eller som monteras på lastracket bak.

Sandspridare

Reservdelar och tillbehör.

Till alla plogar vi säljer finns det reservdelar och tillbehör att köpa vilket gör att du kan underhålla och uppdatera din plog även när den har några år på nacken.
Vill du ha hjälp att välja rätt plog, kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt, vi har många års erfarenhet inom plogning och dess tillbehör.

Tillbehor@atvhuset.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.