ATV Redskap – Fungerar det?

En himla bra blogg om fyrhjulingar, ATV och QUAD samt off-road

ATV Redskap – Fungerar det?

24 juli, 2018 ATV Tillbehör 0

Fungerar verkligen en fyrhjuling att arbeta med? Klarar maskinen att dra redskap och utföra något vettigt arbete? – Ja, det vill vi påstå!

Vi har sålt fyrhjulingar och tillbehör i vår butik i Göteborg och online med leveranser över hela Sverige på atvhuset.se i över tio år och har idag ett komplett sortiment av redskap och tillbehör som förvandlar din ATV till ett utmärkt arbetsredskap. Alla våra redskap och tillbehör är noga testade och utvalda så vi vet att de fungerar.

De jordbrukstillbehör vi tillhandahåller har vi sålt under många säsonger och även testat ordentligt själva med god framgång vilket gör att vi idag kan säga att en ATV med rätt redskap är ett ypperligt alternativ för en mindre gård eller lantbruk.

En vanlig fyrhjulsdriven ATV klarar att dra de flesta redskap vi tillhandahåller och med rätt redskap underlättar du arbetet avsevärt. Vi rekommenderar en motorstorlek på ca 400 kubik och upp (även om äldre 250-350 maskiner från Yamaha, Honda & Suzuki klarar det mesta också) samt fyrhjulsdrift och en växellåda med hög och lågväxel (Antingen Automat med variator och Hög/Låg växel eller manuell/semi-manuell som sitter på en del äldre maskiner, maskinen skall dock vara av ”arbetsmodell” då sportfyrhjulingar s.k Quads med manuell växellåda inte är anpassade för något arbete)

Fördelarna med en ATV som jordbruksredskap är många:

  • Tämligen låg pris jämfört med en mindre traktor med redskap
  • Mycket enkel att hantera och manövrera, alla kan enkelt lära sig behärska fordonet
  • Ger minimal åverkan på underlaget, ofta kan du köra rätt upp och ner på gräsmattan hemma utan att förstöra underlaget. ( Nu har även fyrhjulingar med s.k ”Turf Mode” börjat dyka upp i större utsträckning vilket låter bakhjulen på ATV’n rotera fritt från varandra, som på din bil, detta medför ännu mindre påverkan på underlaget)

Har du en ATV hemma så finns det oändliga möjligheter med rätt redskap! Kolla in några varianter här!

Vill du kolla in alla våra olika redskap och tillbehör? Spana in http://www.atvhuset.se

ATV Med Slaghack

En slaghack är ett grym redskap för underhåll av ängar eller överväxta gräsmattor, tack vare  fyrhjulingens storlek och att den är väldigt snäll mot underlaget kan du köra där en stor traktor inte kommer fram eller hade skadat underlaget. Vi har sålt vår slaghack ATV-M 120 i flera säsonger och till skillnad mot många liknande betesputsar på marknaden kommer denna slaghack med en Briggs & Stratton Motor som håller otrolig kvalitet över lång tid. Billigare betesputsar har ofta motorer från Loncin eller t.o.m kopior på Loncin, testa att ställ det ute ett slag så får du se hur kul den ser ut sen!

Se mer här: https://www.atvhuset.se/atv-tillbehor/for-garden/atv-slaghack-atvm-120.html

 

ATV med Tallriksplog/Kultivator:

En tallriksplog luckrar upp överväxta grönytor och ängar och låter dig förbereda underlaget för nysådd eller bara för att släta ut och jämna till underlaget. Kultivatorn har 8st snedställda tallrikar som plogar sig ned i underlaget även om det är överväxt och plöjjer upp grönytor snabbt och smidigt.

Se mer här: https://www.atvhuset.se/atv-tillbehor/harvar-krattor/cultivator.html

 

 

ATV Harvmatta:

Det här redskapet är kanon! Harvmattan har pinnar som kan ställas i olika vinklar beroende på hur djupt du önskar att de ska gå som luckrar upp underlaget och är perfekt om du ska så i nytt gräs eller jämna till underlaget. Harvmattan luckrar upp underlaget samt jämnar till och rensar bort pinnar och stenar på vägen.

Är underlaget hårt kan man enkelt lägga ett par vikter på mattan så plöjer den ordentligt! Detta sparade i alla fall mig många timmar med krattan hemma innan nysådd av gräsmatta!

Se mer här:https://www.atvhuset.se/atv-tillbehor/harvar-krattor/heavy-duty-drag-harv.html

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.