3 Tips för längre livslängd på ditt batteri till din fyrhjuling!

En himla bra blogg om fyrhjulingar, ATV och QUAD samt off-road

3 Tips för längre livslängd på ditt batteri till din fyrhjuling!

1 november, 2019 Tips Uncategorized 0

Slipp dyra kostnader för nytt batteri!

Äntligen närmar vi oss kanske lite snö och den kalla tiden på året och vi vill göra er uppmärksam på att ha bra koll på ert batteri! Annars är det stor risk att du får lägga ut upp till 2000kr för ett nytt batteri eller stor risk att förstöra startrelät på din fyrhjuling. Har du redan ett trasigt batteri så finner du batteri till fyrhjuling här

1. Kontrollera

Kontrollera så det inte är oxid kring polerna på batteriet. Om det finns oxid så se till att borsta bort med stålborste. Rent och fint skall det vara.

2. Dra åt skruvar!

Dra åt skruvar. Kontrollera så att skruvarna är tillräckligt åtdragna. Lösa kablar gör att det laddar dåligt. Kablarna har en tendens att skaka loss och börja glappa på alla fyrhjulingar.

3. Underhålls ladda

Underhålls ladda batteriet när du inte kör. Ett batteri med 50% kapacitet fryser sönder redan vid -15% grader. Kör du mycket korta sträcker hinner inte generatorn ladda upp. Se våra batteriladdare för fyrhjuling

Att försöka starta en fyrhjuling med ett dåligt batteri medför ofta att startrelät inte orkar dra ordentligt och det blir en svetsyta på kopparn inne i kontaktorn. Vilket gör att relät kan gå sönder. 

Läs mer i vår Batteriladdar Guide!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.